ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Спипаха ало-измамник от Ветово, специализирал да се прави на жена

Крими
18.03.2019  |  12:22
578
Куриерът също заловен, след като прибрал 1500 лева от 84-годишна плевенчанка

Криминалисти на Плевен задържаха двама участници в телефонна измама, съобщиха от МВР. След изтичане на 24-часовата мярка за задържане са им наложени мерки за неотклонение "подписка". Разследването е стартирало на 27 декември 2018 година, когато 84-годишна жена потърсила помощ в полицията. Същия ден за времето от 12.45 часа до 15.00 часа след поредица от телефонни обаждания възрастната жена се заблудила, че я търси нейна приятелка, която живее в чужбина.

 

В разговора непознатият с преправен  глас й обяснил, че ѝ праща колет. После на стационарния  телефон получила поредно обаждане от представил се за "служител на куриерска фирма". Под претекст, че трябва да се плати мито на границата за освобождаването на колета, я убедил да предаде в близост до дома си на непознат мъж 1 500 лева. По случая веднага бил уведомен прокурор и образувано досъдебно производство.

 

При разследването бил задържан мъжът, взел парите от възрастната жена - 45-годишеният от село Петърница, общ. Долни Дъбник. Бил е заловен и 23-годишен жител на Ветово, въвел плевенчанката в заблуждение чрез телефоните обаждания. Двамата са са привлечени като обвиняеми, Разпитани са и са признали вината си. Пожелали са да сключат споразумение с Районна прокуратура Плевен. Взета им е мярка за неотклонение "подписка". Нанесените имуществени щети на потърпевшата са възстановени изцяло.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design