ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Силистренка отиде до Бяла, за да остави на пътя близо 20 000 лева

Крими
31.01.2019  |  12:43
898
Предния ден хвърлила през балкона 730 евро и 100 грама златни накити, смятала, че помага на акция по залавяне на телефонни измамници

Близо 7000 евро, 7700 лева и около 100 грама златни накити и монети е щетата от поредната телефонна измама в Силистра. Нейна жертва станала 64-годишна жена, която смятала, че участва в акция по залавяне на телефонни измамници. В понеделник тя се доверила на телефонно обаждане от мъж, представящ се за полицай, и се съгласила да съдейства на органите на реда, като хвърлила от балкона 730 евро и около 100 грама златни накити и монети.

 

Пенсионер даде на ало измамници над 100 000 лева, полицията ги намери

 

На следващия ден мнимият полицейски служител отново се свързал с жената. Този път тя изтеглила от банка спестявания в размер на 6000 евро и 7700 лева и ги оставила край пътя между Бяла и Плевен, където стигнала с личния си автомобил. Действията ѝ били направлявани през цялото време от мнимия полицай чрез мобилна телефонна връзка. По случая е образувано досъдебно производство.

 

За пореден път ОДМВР-Силистра призова: Не давайте пари на непознати! Не съществува практика полицията да иска пари от гражданите за изпълнение на служебните си задачи. Имайте предвид, че всяко телефонно обаждане с искане на пари под различни предлози е измама! Не се доверявайте, свържете се с близките си или сигнализирайте на тел.112.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design