ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Силистра: Правят еврокилии за арестантите

Крими
08.01.2012  |  18:08
1 491
Задъражаните ще разполагат с нови легла, чисти чаршафи, бани и пряк достъп на слънчева светлина

 

Основен ремонт на всички килии в ареста е започнала Областната дирекция на МВР в Силистра, съобщи началникът на РПУ в града главен инспектор Митко Димитров.

Той каза още, че за целта от Вътрешното ведомство са отпуснали 140 000 лева на силистренската полиция за цялостен ремонт на арестантските помещения в сградата на дирекцията. Целта е да се спазят изискванията, посочени от Евросъюза, каза Димитров.

Ремонтът в момента е в ход и се очаква да приключи след 20 януари. След тази дата капацитетът на ареста ще е почти двоен – 12 места, но всеки арестант ще разполага със задължителните, според европейските стандарти, 4 кв.м площ, ново легло и чисти чаршафи.

Отделно, досегашните две помещения вече са увеличени като брой и площ и ще бъдат обособени за мъже, жени и непълнолетни, като всяко едно помещение не може да е по-малко от 8 кв.м. То е с осигурен пряк достъп до слънчева светлина, а арестуваните ще имат и специални стаи за срещи със своите адвокати. Освен това ще се радват на топли и уютни килии с ламинат и алуминиева дограма. „Клиентите” на полицейския арест ще разполагат също и с тоалетни и бани.

„Постарали сме се да спазим всички условия и нашите арести да предлагат на пребиваващите в тях европейски стандарти. Може да е малко, но е от сърце!”, заяви главен инспектор Митко Димитров. Пред медиите той допълни, че когато всичко е готово, те ще бъдат поканени, за да „опитат” новата придобивка. 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design