ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Пуснат предсрочно от затвора изнасилвач, обвинен за жестокото убийство край Варна

Крими
04.03.2019  |  14:14
707
Грози го от 15 до 20 години доживотен затвор или доживотен затвор без право за замяна

Стара вражда е причината за жестокото убийство на 54-годишен мъж във варненското село Езерово. Жертвата и обвиненият за престъплението С. Д. преди време са имали конфликт помежду си, съобщава dariknews.bg. Именно той е станал повод за ново спречкване на 1 март в закусвалня в центъра на селото, което е завършило фатално.

Варненският окръжен съд определели постоянна мярка „задържане под стража“ на 38-годишния С.Д. Той е многократно осъждан, включително за блудство и изнасилване, като през 2013 г. е бил условно предсрочно освободен.

По данни на прокуратурата след инцидента Стоян е направил опит да се укрие от полицията. Според държавното обвинение е възможно да го направи и в бъдеще, за да избегне наказателното преследване.

Защитата поиска определяне на по-лека мярка за неотклонение с мотивите, че С.Д. е бил предизвикан и е действал в състояние на афект, както и че е съдействал на органите на реда.

Пред съда обвиняемият заяви, че не е действал умишлено, признава вината си и много съжалява за случилото се.

 

 Съдебният състав счете за реална опасността С.Д. да се укрие или да извърши престъпление и му определи най- тежката мярка за неотклонение.  

Според Наказателния кодекс престъплението, в което е обвинен рецидивистът, е тежко умишлено и се наказва с „лишаване от свобода“ от 15 до 20г., доживотен затвор или доживотен затвор без право за замяна.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design