ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Пижо и Пенда дебютират на централния площад

Общество
12.02.2019  |  17:10
59
Тази година той ще се състои от 22 февруари до 2 март

За пръв път от десетилетия Мартенският базар за символите на пролетта Пижо и Пенда ще се проведе на централния площад „Свобода“, съобщи пресцентърът на общинската администрация.

Както целият град знае, причината е в основния ремонт на централната улица „Симеон Велики“, където се провеждаше базарът. Тази година той ще се състои от 22 февруари до 2 март. 36 сергии с привлекателен вид ще обслужват гражданите и гостите на града. Преди дни собствениците им проведоха търг за определяне на местата по пешеходната зона. Преди години по улицата пред ЦУМ-а се събираха по 50-60 производители и търговци.

По традиция се продават огромен брой експонати, включително такива с щъркели, кокичета и други пролетни мотиви. Има и червено-бели ленти за поставяне на китката с името на ближния, което може да се избродира по предварителна заявка на клиента. Нещата са придобили и космополитен характер чрез изобразените под формата на малки фигури множество герои от най-популярните екшъни и комикси.

Изобщо авторите, сред които български и китайски производители, са подходили изключително творчески, давайки полет на въображението си и включвайки в мартениците си съответните елементи от нашето и чуждото културно наследство. Така са ги превърнали в своеобразни произведения на изкуството, подходящи не само за аксесоари към облеклото, но и за украса на домовете и офисите. Те са и най-добрите подаръци, с които всеки може да зарадва своите близки по случай наближаващата Баба Марта. Всъщност, тази година тя май пристигна много по-рано, имайки предвид пролетните температури през февруари.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design