ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Огнеборците и полицаите се готвят за поредния си протест в четвъртък

България
13.09.2017  |  10:53
365
Пожарникар: Носим дрехи втора употреба от цяла Европа

„Повечето пожарникари у нас събират защитни облекла втора употреба от цяла Европа, скъсани и с изтекъл срок на експлоатация. И тях си купуваме сами”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” по NOVA Венцислав Станков, председател на синдикат „Огнеборец”.

 

Около 3500 от общо малко над 5500 служители на пожарната към момента нямали необходимите им за работа униформи.

 

 

Станков подчерта, че и ниските доходи са сериозен проблем за родната пожарна. Освен това, трябвало и спешно подобряване на материалната база.

 

„По оперативни програми беше закупена много техника, но нямаме финансовия ресурс, с който да я поддържаме”, допълни Станков.

 

Той отбеляза, че пожарните служби страдат и от сериозен недостиг на кадри. Имало сигнали, на които се отзовавал само по един огнеборец.

 

Поради всички тези причини пожарникарите излизат на протести в София и Варна в четвъртък.

 

Редом до тях ще застанат и полицаите.

 

„Протестираме срещу неглижирането и неразбирането на проблемите ни, както и несериозното отношение, което ръководството на МВР демонстрира към нас”, заяви Илия Куманов, заместник-председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

 

Исканията са пазителите на реда остават непроменени – увеличение на заплатите с минимум 15% и със задна дата; промени в Закона за МВР и приемане на нов закон най-късно след година.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design