ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Обвиненият в убийството на таксиметров шофьор в Разград остава в ареста

Крими
05.03.2019  |  11:02
537
Предвиденото наказание е затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна
ОДМВР-Разград

Уважено е искането на Окръжната прокуратура в Разград за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия за грабежа, придружен с убийството на таксиметров шофьор, съобщиха от прокуратурата.

22-годишният Сали П. , който беше привлечен като обвиняем за грабежа, придружен с убийството на таксиметровия шофьор от Разград, ще остане в ареста, след като състав на Разградския окръжен съд уважи искането на прокуратурата. Досъдебното производство на Окръжната прокуратура в Разград се води за престъпление по член 199, ал. 2, т. 2 от НК и се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

 

На 27 февруари 2019 г. Сали П. наема таксиметровия автомобил, управляван от 63-годишния Кр. И., който два дни по-рано имал рожден ден. 22-годишният Сали се върнал от Германия на 22 февруари, където поиграл на ротативки изкараните пари. Останал без средства  в България, младият мъж решил да си ги набави по престъпен начин, като извърши грабеж на таксиметровия шофьор.

 

По пътя Разград – Дянково Сали извадил нож и нанесъл общо шест удара в областта на шията на водача, който е опитал да се отбранява. Единият прерязал сънната артерия на жертвата. След това успял да извлачи тялото му извън автомобила „Дачия“ в гористата местност, където е и намерено от разследващите. Взел 20 лева от оборота на таксито, мобилния телефон и таблета на шофьора.  По-късно изхвърлил таблета, който е намерен счупен на местопроизшествието.

 

На местопроизшествието, без да знае за извършения грабеж, придружен с убийството на Кр., спира жена, пита дали е станала катастрофа и предлага да помогне. Сали й обяснява, че е катастрофирал, качва се в нейната кола и жената го отвежда в центъра на Разград. Камера е засякла извършителя на престъплението в 21,38 часа.

 

Ограбените пари Сали проиграл. След това отишъл в дома на момиче, където разследващите намерили кървавите му чорапи и пуловера. Шубата, с която бил облечен вечерта на грабежа, заедно с мобилния телефон, 22-годишният изгорил. Обвиняемият бил установен и задържан в кв. „Орел“ в Разград.

 

Определението на Разградския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design