ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Най-старият бръснар е на 107 години, работи 40 часа седмично

Свят
29.12.2018  |  12:24
1 368
Столетникът няма планове да забавя темпото, смята „да държи под око“ младите поколения
Снимка: Getty Images/Guliver

 

Най-старият работещ бръснар в света се грижи клиентите му да изглеждат и да се чувстват по най-добрия начин през празничните дни. Той работи в малкия град Уиндзор, в северната част на щата Ню Йорк и е най-старият жител на града, който все още работи, разказва Си Би Ес. Той е част от Книгата на рекордите на Гинес като най-стария бръснар в света. Антъни все още работи на пълен работен ден, по 40 часа седмично.

 

Неговият съвет за толкова дълъг живот е хората да не спират да работят. "Бъдете заети. Някои се пенсионират твърде рано и така се състаряват", смята Манчинели. Столетникът започва да подстригва коси и оформя бради на 11-годишна възраст, прави го вече 96 години, предаде БГНЕС. "Исках да помогна на семейството си", обяснява той. Антъни бил женен цели 69 години. "Тя ми липсва. Ходя на гробището всеки ден, преди да отида на работа”, казва той.

 

Неговият син Боб е на 85 години, коментира vesti.bg. Пенсионирал се, когато бил на 81. За баща си споделя, че е в по-добра форма от него. Антъни Манчинели няма планове да забавя темпото, възнамерявайки да държи "под око" младото поколение. През март той ще навърши 108 години. Гинес рекордьорът живее сам и всеки ден шофира самостоятелно до работата си.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design