ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Жестоко убийство за грабеж в къща, докато детето играе на двора

България
13.09.2017  |  10:51
1 255
Жертвата във великотърновското село Раданово е англичанка, убиецът също, тя била отишла да му помага за момченцето

 

 

Великотърновската прокуратура е внесла обвинителен акт срещу 45-годишния британец Робърт Л. за грабеж, придружен с убийство, в село  Раданово. Жертвата също е британка, двамата живеели в съседни къщи в селото, става ясно от Прокуратурата. Робърт Л. извършил грабежа на 12 април. След като умъртвил 69-годишната Норма С., в собствената си къща, той свалил от ръцете й златни пръстени и синджирче от врата, взел от нея и портмонето й с пари. След това отишъл в нейната къща, претърсил я и взел още пари.

 

Така престъплението се води на две места - в къща на ул. “Тринадесета“ и в къща на ул. “Четиринадесета“. Убиецът прибрал четири златни пръстена, златна халка, златно синджирче с кръст, дамско портмоне, сумата от 600 лв. и сумата от 50 лв., всичко на обща стойност 926,60 лв.

 

Робърт Л. дошъл в България, като тук се занимавал със строителство. През 2012 г. отседнал в с. Арбанаси, там се запознал с българка и двамата заживели в с. Раданово. През 2015 г. изтеглили кредит от 12 500 лв., срещу ипотека на къщата им. За да може да се справят финансово, жена му започнала работа на круизен кораб и изпращала пари, а той се грижил за малолетното им дете. 

 

Норма С. живеела сама в къщата си ул. „Четиринадесета“ - съседна на улицата на обвиняемия. Отглеждала кучета, които разхождала всеки ден. Подържали приятелски отношения. Обвиняемият извършвал ремонти в жилището й срещу заплащане, а когато имал нужда от пари, тя му давала заем.

 

През 2016 г. работата на Робърт Л. намаляла и той имал финансови затруднения. На 12 април  следобед помолил Норма С. да гледа сина му за час. Обвиняемият излязъл да се разходи, пил бира в селото и след това се прибрал в дома си. Влизайки в помещението, където се намирала пералната машина, върху масата видял портмонето на Норма С. и решил, че може да си набави средства, като я убие и ограби. В този момент пострадалата влязла в стаята.

 

Обвиняемият взел чук и я ударил два пъти в тилната част на главата. Жената паднала до пералната машина. Обвиняемият започнал да я души с ръце, като я притискал с коляно, поставил кърпа върху лицето й и започнал да нанася нови удари с чука, докато спряла да мърда.

 

След това от портмонето й взел 600 лв. и златен пръстен. Измил се, прибрал детето от двора, качил го по стълбите в стаята му, сложил го да си легне и затворил вратата. Слязъл отново в помещението където била Норма С., свалил златни пръстени от ръцете й и взел от врата й златно синджирче.

 

 

Изтичал до къщата на убитата, отключил с ключ, който имал от преди, от кухненско чекмедже взел 50 лв., намерил и златен пръстен, който също взел. След това заключил вратите и се прибрал в дома си. Натоварил тялото в ръчна количка, покрил го с покривало и отишъл до реката където изхвърлил трупа.

 

 

Прибрал се и почистил следите от кръв, а чука, портмонето и парцалите, с които почиствал, събрал в чувал, които по-късно изхвърлил в контейнер край с. Самоводене. На следващият ден изчистил количката с водоструйка, отишъл в автосервиз в гр. Полски Тръмбеш, където оставил лекия си автомобил за смяна на акумулатора и продал в заложна къща златните накити за 270 лв. 

 

 

Тялото на Норма С. било намерено на 18 април от служител при РУ гр. П.Тръмбеш при извършен обход на корекцията на реката в с. Раданово. По искане на прокуратурата, Робърт Л. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда. Снимка: Интернет

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design