ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Градушки удариха Русенско, скършени дървета в страната, пострада жена

България
04.09.2017  |  06:49
2 434
Днес температурите рязко падат
буря повалени дървета
Едно от скършените дървета във Враца. Снимка: Община Враца

 

При бурята снощи на много места из Русенска област с обилните дъждове са паднали и силни градушки. Вятърът е повалил големи клони по пътя от Русе за Бяла. Очаква се по-късно през деня да излязат първите обобщени информации за щетите.

 

Днес в региона температурите ще са значително по-ниски. Според sinoptik.bg, минималните ще са 13, максималните - 24 градуса, което ще се задържи и утре. Днес облачността ще е променлива,вятърът - умерен. Утре ще е предимно облачно, вятърът ще стихне. Бавно повишение на максималните температури ще започне от сряда. Не се очакват бури, вероятността за валежи е ниска.

 

Силната буря вчера остави много общини в Западна България без ток за часове. Засегнатите общини са Плевен, Враца, Мездра, Бяла Слатина, Роман, Ботевград, Радомир и Дупница. Една жена е пострадала във Врачанско, предаде "Дарик". Бурята е била най-силна в северозападната част на страната и в южните квартали и центъра на София.

 

В района на Враца силният вятър преминал в ураган, който прекършил много дървета и клони. Пострадала е и една жена. Тя е настанена в здравно заведение с счупен таз. В Кюстендил бурята продължила около 15 минути, вятърът стигнал скорост от 76 километра в час, населини места в района са останали без ток.

 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design