ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Бреговата охрана на Румъния спаси 153 мигранти в Черно море

Свят
13.09.2017  |  11:21
919
Ръждясалият кораб е бил изтеглен до черноморския пристанищен град Констанца

Бреговата охрана на Румъния е спасила над 150 мигранти от плавателен съд, изпаднал в беда в Черно море тази сутрин, като това все по-отчетливо се превръща в нов маршрут за мигрантите, опитващи да стигнат до Западна Европа, съобщава Ройтерс.

 

 

Ръждясалият кораб е бил изтеглен преди зазоряване до черноморския пристанищен град Констанца, който се намира на около 250 км източно от Букурещ.

 

 

Командирът на румънската брегова охрана заяви, че първоначалното преброяване показва около 153 души на борда, включително 53 деца.

 

 

Властите първоначално забелязали кораба извън румънските териториални води във вторник сутринта. Той изпратил сигнал за бедствие, като са били изпратени два кораба на бреговата охрана, но силното вълнение и ветровете са възпрепятствали спасителната операция в морето, преди корабът да бъде изтеглен до пристанището.

 

 

Мигрантите все повече се опитват да прекосят Черно море от Турция, за да стигнат до Румъния. Този уикенд румънски и български военнослужещи задържаха 217 мигранти в Черно море в две лодки, за които има подозрения, че са се опитвали да влязат нелегално в Румъния, коментира КРОСС.

 

 

На 3 септември румънската брегова охрана спря риболовен кораб, превозващ 87 мигранти в Черно море, плаващи към румънското крайбрежие, а през август бреговата охрана спря риболовна лодка, превозваща 70 мигранти, заподозрени в опит да влязат нелегално в Румъния.

 

  

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design