ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

25 г. затвор за мъж от Ряхово, изнасилил и убил старица в Тутракан

Крими
25.03.2014  |  08:58
581
Жертвата е 85-годишна пенсионирана учителка

42-годишният Светослав Георгиев от русенското село Ряхово получи 25 години затвор при първоначален строг режим за изнасилване и убийство на възрастна жена в Тутракан, стана ясно от Силистренския окръжен съд. Светослав трябва да плати по 20 000 лева за претърпени неимуществени вреди на дъщерята и сина на жертвата – 85-годишна пенсионирана учителка.

Магистратите отхвърлят предявения граждански иск за разликата до 50 000 лева като недоказан. Жестокото убийство, извършено в нощта на 14 срещу 15 август 2013 г. в Тутракан, потриса жителите на града. Пенсионерката живеела сама в дома си, но за нея се грижели синът й и дъщеря й. Безжизненото тяло на старицата е открито сутринта на 15 август от сина й. Гледката на местопрестъплението била потресаваща – жената лежала заклана в локва кръв, а по тялото й личали следи от извършено сексуално посегателство. Аутопсията потвърдила, че преди да бъде убита, старицата е била зверски изнасилена. След престъплението полицията в Силистра разпространява снимка на заподозрения за престъплението – психично болният Светослав Георгиев, като предупреждава, че той е въоръжен с нож.

Подозренията паднали върху мъжа, защото преди убийството в Тутракан били получени сигнали, че се е опитвал да нападне и други възрастни жени. Светослав бил забелязан на 17 август в блатиста местност край Дунав. Той се опитал да избяга, като скочил в реката, но бил заловен. Пред разследващите направил пълни самопризнания. Снимка: МВР

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design